GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Heeft u vragen over uw schoorsteen of rookkanaal? Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u beantwoord!

Wij hopen dat uw vragen hiermee beantwoord zijn. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact op via 0514 201 532. Schoorsteenveger Lemmer helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Veiligheid van u en uw omgeving is de belangrijkste reden om een schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Een schone schoorsteen vliegt niet zomaar in de brand!

Een schoon rookkanaal stoot ook minder schadelijke roetdeeltjes uit en is daarom ook beter voor de luchtkwaliteit en het milieu!

Tot slot kan een schoongeveegde schoorsteen ervoor zorgen dat de trek verbetert en de schoorsteen efficiënter werkt. Met het verhoogde rendement kunt u besparen op uw stookkosten en uw energierekening!

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?

Hoe vaak u uw schoorsteen moet vegen is afhankelijk van hoe vaak u stookt.

Gebruikt u de haard of kachel vrijwel dagelijks? Dan adviseren wij u om uw schoorsteen ten minste twee keer per jaar te laten vegen. Stookt u alleen in de wintermaanden? Dan raden wij u aan om het rookkanaal minimaal één keer per jaar te laten kuisen.

Twijfelt u of het nodig om uw schoorsteen te laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Lemmer via 0514 201 532. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
Wanneer u dat wilt! Bij ons kunt u het hele jaar bellen voor een afspraak. Het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat het vlak voor de wintermaanden vaak erg druk is.

Wij adviseren u om tijdig een afspraak te maken. Het is ook mogelijk om in de zomer al langs te komen. Zo bent u mooi op tijd klaar voor de wintermaanden.

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Hoe er gestookt wordt heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Hieronder worden een aantal tips om goed te stoken beschreven:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.

 

Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?

Natuurlijk, de Schoorsteenveger Lemmer helpt u graag! Door een schoorsteen inspectie uit te voeren kunnen wij de hele staat van uw schoorsteen in kaart brengen. Hierbij controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze gebreken op tijd te signaleren kunnen grotere schades voorkomen worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust voor een afspraak met Schoorsteenveger Lemmer op 0514 201 532.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Er komen bij een verbranding altijd stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. De uitstoot van rook kan ook zorgen voor overlast voor omwonenden.

Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen is afhankelijk van uw haard of kachel. Het stoken van hout zorgt voor meer vervuiling dan het stoken met gas. Om de negatieve effecten van stoken zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan om goed na te denken over de brandstof van uw kachel of haard.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
U kunt een schoorsteenbrand voorkomen door uw schoorsteen jaarlijks te onderhouden. Een goed onderhouden schoorsteen vliegt niet zomaar in de brand!

Het is daarom belangrijk dat u uw schoorsteen één of twee keer per jaar laat vegen door een ervaren schoorsteenveger. Daarnaast herkent een veger ook gebreken in of aan uw schoorsteen, zoals een lekkage door een scheur in de wand.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Lemmer via 0514 201 532.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Het is mogelijk om zelf te vegen maar dit raden wij u niet aan. Bij het vegen komt er namelijk veel fijnstof en roetdeeltjes naar beneden. Dit kunt u inademen wat erg slecht is voor de longen en de algehele gezondheid. Het is ook een lastige klus, vooral als er een dikke laag creosoot aanwezig is. Dan is specialistische reiniging echt nodig.

Om zeker te weten dat het vegen goed gebeurd is het aan te raden om een ervaren schoorsteenveger in te schakelen. De veger geeft u ook een bewijs van vegen. Hierdoor bent u goed verzekerd tegen schoorsteenbrand. Uw verzekeraar kan u namelijk naar dit bewijs van onderhoud vragen op het moment dat u brand gehad heeft.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Als er zwarte rook uit de schoorsteen komt, dan is het verstandig om te stoppen met stoken en een schoorsteenveger in te schakelen. Zwarte rook is een slecht teken.

Rook hoort mooi wit te zijn. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen komt dit door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer, of het gebruik van een ongeschikte brandstof.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Het is mogelijk dat de verzekeraar na een schoorsteenbrand vraagt om bewijs van onderhoud. Als er sprake is van achterstallig onderhoud kan het zijn dat de schade niet wordt vergoed.

Wij adviseren daarom altijd om uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen. Daarbij krijgt u van de schoorsteenveger een veegbewijs wat u, indien nodig, aan de verzekering zou kunnen geven. We raden daarom aan om het veegbewijs goed te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Lemmer via 0514 201 532.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Als u merkt dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit, dan raden wij u aan om een ervaren schoorsteenveger in te schakelen.

U mag een vogel niet storen tijdens het broeden, dit staat duidelijk beschreven in de Wet natuurbescherming. U kunt een vogelnest daarom niet zomaar verwijderen. Er moet eerst goed gekeken worden of de vogel het nest nog gebruikt. Als het nest verlaten is, dan mag het vogelnest verwijderd worden.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Lemmer

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Lemmer? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Lemmer.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Lemmer.

Tarieven Schoorsteenvegen Lemmer

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Lemmer heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Lemmer

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Lemmer

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Lemmer nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Lemmer

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Lemmer mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Lemmer

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button